Ga je mee vogelspotten op Nieuw Zuid?

Het ene culturele event in onze buurt is nog maar net achter de rug, of het volgende staat al in de steigers: op 23 en 30 oktober organiseert buurtcomité Nieuw Zuid Cultuur ‘Vogels in het land – Vogels in de wijk’, een namiddag rond fotografie en  – je raadt het al – vogels.

Natuurfotograaf en vogelspotter Carlos Vandenberghe toont je een selectie uit zijn rijke archief vol vogelfoto’s. Hij geeft tekst en uitleg bij zijn prachtige en unieke beelden en gaat ook in op vragen van het publiek. Na een korte pauze neemt Chantal Vangool, gids bij Natuurpunt, je mee voor een wandeling door de wijk. Een boeiende zoek-, luister- en observatietocht waarin je uitleg krijgt over de verschillende vogelsoorten van Nieuw Zuid, maar je leert ook om vogels te spotten, er actief naar te kijken én te luisteren. Neem je fototoestel en verrekijker dus zeker mee!

 

De editie van 23 oktober gaat om 14 uur van start in Schelde 21, voor die van 30 oktober moet je in Domitys zijn. Deelnemen kan in ruil voor een vrije bijdrage, maar je moet je wel even op voorhand aanmelden. Dat kan via deze mailadressen: schelde21@palomavlaanderen.be (23/10) en jacques.janssens@domitys.be (30/10).